بارداری بعد از هیستروسکوپی

آیا می دانید احتمال بارداری بعد از هیستروسکوپی چقدر است؟! 

هیستروسکوپی یک روش کم تهاجمی برای تشخیص و درمان مشکلات و بیماری های رحم است. در این روش، ابزار لوله ای شکل که قطر بسیار کمی دارند، از طریق واژن وارد رحم شده و امکان مشاهده و بررسی ارگان های داخل لگن را برای متخصص زنان و زایمان فراهم می کند. علاوه بر این، اگر بیمار دچار اختلالاتی مثل پولیپ رحم، فیبروم، چسبندگی و … باشد، جراحی هیستروسکوپی یک گزینه درمانی نتیجه بخش محسوب می شود. بسیاری از زنان بابت اینکه چقدر شانس بارداری بعد از هیستروسکوپی برای آنان وجود دارد، سوالاتی را مطرح می کنند.در واقع، هیستروسکوپی از جمله اقداماتی است که در برخی موارد، می تواند به درمان نازایی در زنان کمک کرده و احتمال بارداری را افزایش دهد. در این مقاله موضوع بارداری بعد از هیستروسکوپی را مورد بررسی قرار داده ایم…

احتمال بارداری بعد از هیستروسکوپی چقدر است؟

همانطور که به آن اشاره شد، هیستروسکوپی برای تشخیص اختلالات و بیماری های رحم نیز مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مشکلاتی به وسیله هیستروسکوپی می توان ریشه آن را بررسی کرد، سقط جنین های مکرر است. تشخیص علت اصلی هر بیماری، قدم اول درمان آن است.

علاوه بر این مشکلاتی مثل آندومتریوز، چسبندگی رحم یا لوله های فالوپ یکی از مواردی است که می تواند باعث ناباروری زنان شود. با توجه به اینکه یکی از مهم ترین کاربردهای هیستروسکوپی، درمان این اختلالات است، شانس بارداری بعد از هیستروسکوپی، افزایش خواهد یافت.  تحقیقات نشان داده است اغلب هنگامی که هیستروسکوپی برای درمان بیماری‌های عامل ناباروری مانند آندومتریوز یا پولیپ رحم استفاده می‌شود، شانس موفقیت در باردار شدن و زایمان 50 درصد افزایش خواهد یافت. با اینحال، روش انجام هیستروسکوپی در این موضوع، نقش مهمی دارد. در مواردی نیز ممکن است بسته به نوع هیستروسکوپی، وضعیت جسمی بیمار و نحوه واکنش بدن بعد از هیستروسکوپی، احتمال بارداری کمتر شود.

یک جراح متخصص زنان با تجربه و قابل، پیش از انجام هیستروسکوپی حتما از بیمار خواهد پرسید که برنامه ای برای بارداری دارد یا خیر؟! اگر بیمار قصد باردار شدن داشته باشد، جراح، تا حد امکان این عمل را به گونه ای انجام خواهد داد که مشکلی برای بارداری بیمار بعد از هیستروسکوپی رخ ندهد.

چه مدت بعد از هیستروسکوپی می توان برای بارداری اقدام کرد؟

با توجه به نوع و روش هیستروسکوپی که برای شما انجام شده، علت آن و وضعیت بدن شما بعد از هیستروسکوپی، پزشک به شما توصیه خواهد کرد از چند هفته تا چند ماه برای ترمیم کامل رحم خود صبر کنید. بعد از آن احتمالا لازم است دوباره معاینه شده و در صورتی که در وضعیت مناسبی قرار داشته باشید، می توانید برای بارداری و یا انجام روش های لقاح مصنوعی اقدام نمایید.

چرا برای بارداری بعد از هیستروسکوپی باید صبر کرد؟

در صورتی که هیستروسکوپی برای بیمار، جهت تشخیص مشکل یا اختلال انجام شده باشد، معمولا بعد از گذشت یک ماه یا یک چرخه قاعدگی، اقدام برای بارداری بلامانع است. 

اگر هیستروسکوپی برای درمان مشکلات جدی مثل فیبروم رحم، آندومتریوز یا پولیپ رحم انجام شده باشد، بافت های داخل و دیواره رحم باید کامل ترمیم شوند تا امکان لانه گزینی تخمک بارور شده وجود داشته باشد. بنابراین برای اطمینان کامل از توانایی رحم برای باردار شدن و جلوگیری از سقط جنین، لازم است حداقل سه ماه بعد از هیستروسکوپی برای بارداری اقدام شود. 

دکتر الهام شیرازی

دکتر الهام صفاریه

دکتر الهام صفاریه متخصص زنان و زایمان، عضو هيات علمي زنان دانشگاه علوم پزشكي سمنان، استاد برتر و پژوهشگر برتر سال ۱۴۰۰ دانشگاه علوم پزشکی سمنان، عضو هییت مدیره بیمارستان سینا سمنان، مدیریت گروه زنان علوم پزشکی سمنان، رییس اسبق دانشکده پزشکی سمنان و… می باشد که در زمینه های مربوط به جراحی زیبایی زنان و درمان انواع سرطان زنان نیز فعالیت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا